Monsters of Roelofarendsveen

In Roelofarendsveen en omstreken zijn veel bands actief bezig met het maken van muziek en juist die bands zitten te springen ommeer optredens in het land. In de popmuziek is het moeilijk om aan publiciteit en optredens te komen. Daarom is het belangrijk om met z’n allen sterk te staan. Vandaar dat het Monsters of Roelofarendsveen (MoR) concept bedacht is. In 2008 hebben we de eerste compilatie cd uitgebracht en verschillende shows gegeven. Het doel van MoR: alle Veense bands gezamenlijk promoten. Het promoten van de Veense popscene en daarmee het dorp Roelofarendsveen gebeurt door middel van de compilatie cd -met een nummer van elk van de Veense bands erop- en de verschillende shows onder deze naam. De cd zal dit jaar tijdens de afsluitende avond van ‘De Veense Week van de Popmuziek’ worden gepresenteerd. Hier zullen de meeste bands die op de cd staan optreden.

Monsters of Roelofarendsveen I & II

Op 3 mei 2008 heeft de Stichting RnR Movement de eerste Monsters of Roelofarendsveen cd gepresenteerd tijdens een groot festiva in de Alkeburcht in Roelofarendsveen. Tijdens dit festival traden 11 bands op en kwamen zo’n 400 bezoekers kijken. Voor en na deze presentatie zijn er Monsters of Roelofarendsveen shows geweest in Amsterdam (3x), Den Haag (3x), Heelweg (1x), Roelofarendsveen (6x), Oude Wetering (1x), Oud Ade (1x), Leiden (2x) en Leimuiden (1x). Tijdens de Monsters of Roelofarendsveen avonden die verschillende keren in verschillende steden zijn gehouden kwamen totaal mer dan 5000 bezoekers krijgen.

In 2010 heeft de Stichting RnR Movement de tweede Monsters of Roelofarendsveen cd gepresenteerd. Op beide compilatie cd's staan 15 bands. Van deze compilatie cd 's zijn er zo’n 1500 verkocht en weggegeven. Deze cd werd mogelijk gemaakt door sponsoring van lokale ondernemers en subsidie van de gemeente Alkemade.

Het doel van de compilatie cd is ten eerste om de Veense popscene te kunnen promoten. Ten tweede geeft het de cd bands ook de kans om nieuwe opnames ten gehore te brengen. De cd zal verkocht worden aan fans, dorpsgenoten, en iedereen die er interesse in heeft. Ook zal de cd verstuurd worden aan popbladen, muzieksites, poppodia, en poporganisaties.

Monsters of Roelofarendsveen Classics

De Veense Week van de Popmuziek 2011 staat in het teken van '50 jaar Veense Popmuziek'. Hierbij blikken we terug naar de vele succesvolle bands die Roelofarendsveen heeft gekend. We brengen een cd uit met 22 bands uit het verleden. Hierbij staan bands van 1980 t/m 2007 op de cd. Denk hierbij aan bands als Kopna Kopna, Kitty Contana, Kwijl, Diskotz, Blatant Yobs en Two Dogs Seven Legs.

De cd zal op 4 maart gepresenteerd worden tijdens het Monsters of Roelofarendsveen Classics festival. Tijdens dit festival staan een aantal bands weer eenmalig op podium voor een reunie concert.

ontwerp & ontwikkeling: slite.nl